OpenAI, ABD ulusal güvenliği için araştırmalarda bulunacağını açıkladı: Yapay zekâ ‘nükleer’e el atıyor

Hizmet kapsamında Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nın Microsoft ortaklığında ABD merkezli çip üreticisi Nvidia tarafından geliştirilen “Venado” süper bilgisayarında OpenAI’ın yapay zekâ modelleri üzerinde araştırmalar yürütülecek.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın önceki akşam açıkladığı projenin hedefleri arasında “nükleer savaş riskini azaltmak” ile “dünya çapında nükleer silah ve nükleer materyalleri güvence altına almak” bulunuyor. Geçen ay yayımladığı bir raporla ABD Savunma Bakanlığı’ndan savunma ihaleleri almak istediğini de duyuran şirket, gözetim ve izleme teknolojisi firmaları Palantir ve Anduril’in oluşturduğu bir konsorsiyuma katıldığını açıkladı. ABD Ulusal Laboratuvarları’yla yapılan anlaşmayla birlikte şirket, Beyaz Saray’la olan ortaklıklarına bir yenisini ekledi.

ULUSAL GÜVENLİK VURGUSU

Açıklamada, ABD’nin ulusal güvenliğinin altı çizilerek “Bu ortaklık, OpenAI’ın küresel jeopolitik dönüşümü yönlendirmesi için önemli fırsat” dendi. Şirket, geçen temmuzda yine Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’yla “yapay zekâ modellerinin biyojik silah üretimini” incelemek için ortak projeye imza atmıştı.

Related Posts

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Gedizli kick boksçulardan İzmir Türkiye şampiyonası öncesi büyük başarı

Kütahya’nın Gediz ilçesi, kick boks sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Kurşun altına dönüştü! Büyük Hadron çarpıştırıcısı’nda nükleer mucize:

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesindeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC), bilim dünyasında çığır açan bir başarıya imza attı. Yüzyıllar boyunca simyacıların hayalini süsleyen kurşunu altına dönüştürme fikri, LHC’nin ALICE (A Large Ion …

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ 11 yeni firmayla havacılık ekosistemini canlandırıyor

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden faaliyete başlayan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, bu gelişmenin ardından etrafında kurulan 11 havacılık firmasıyla yeni bir ekosistemin doğmasına kapı açtı. TOMTAŞ, 1926 yılında Kayseri’de kurulan ve yarım kalan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketinin (TOMTAŞ) mirasını devam ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl sonra, 2023’te ASFAT, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Teknopark ve TOMTAŞ Yatırım ortaklığıyla yeniden kurulan şirket, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.

Dünya bir gün yörüngesinden çıkabilir mi?

Bilim insanları dünyanın yörüngesinden çıkarak uzay boşluğuna fırlaması olasılığını hesapladılar.