Mühürsüz Et Tüketimi Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

Mühürsüz Satılan ve Kesilen Etlere Dikkat: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Kebabın başkenti Adana‘da kebapçılardan halk sağlığı uyarısı geldi:

“Mühürsüz etin ne olduğu belli değil”

“Hiçbir imkansızlık, sağlıklık değildir”

ADANA – Adana’da bir kebap ustası, mühürsüz satılan ve tüketilen etlerin kaçak kesim olduğunu vurgulayarak, “Mühürsüz etin nerede kesildiği ve ne olduğu belli değil. Mühürsüz et tüketiminden kaçınmalısınız” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları sürekli olarak duyurmaktadır. Adana’da ise birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum işini doğru yapan kebapçıları olumsuz etkilemektedir. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya tükettiği mühürsüz etler halk sağlığını tehlikeye atıyor. Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağının belli olmaması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’da bir kebap ustası olan Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek orijinal Adana Kebap erkek kuzu etiyle yapılır. Bizler hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben her zaman mühürlü et kullanırım. Benim etlerim mezbahane de kesilir, kaçak kesim olmaz. Ben dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Bir işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığına dikkat çeken Aydın, “Bir işi doğru yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerle et kesilen yer ayrı olmalı, bıçaklar da ayrı olmalıdır. Çünkü bu ürünler çabucak bulaşabilir. Sebze yeri, et saklama yeri, tavuk saklama yeri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimdir. O et dişi midir, başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir” dedi.

“Hijyen ve Temizliğe Dikkat Ediyorum”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “İlk kez Adana Kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli” şeklinde konuştu. Müşterilerden Gökhan Aslan ise hijyen kurallarına dikkat edilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

  1. Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UMUTCAN İŞLEDİCİ – Sağlık

Related Posts

Yediğimiz sebze ve meyve ne kadar sağlıklı?

“Günümüzde tarım ilaçlı sebze ve meyvelerin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı göz ardı edilmemeli’’ uyarısında bulunan Prof. Dr. Erk, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Sahte bal tehlikesi: Gerçek ve sahteyi ayırt etmek için 3 yöntem

Bal, sofralarımızın vazgeçilmezi ve doğanın en değerli hediyelerinden biri, ancak son yıllarda taklit ve tağşiş ürünler artış gösteriyor. Uzmanlar, sahte ballarla gerçek balı ayırt etmenin sadece tadına bakarak mümkün olmadığını vurguluyor. Peki, gerçek bal nasıl anlaşılır? İşte, sahte balı tespit etmek için dikkat etmeniz gereken 3 altın kural ve güvenilir yöntemler…

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.