Mark Zuckerberg’ten çalışanlarına sert uyarı: Bunu yapan çalışanını anında kovacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Meta’nın CEO’su Zuckerberg, şirket içi toplantıların sürekli olarak basına sızdırılmasından oldukça rahatsız olmuş durumda.

Meta, yeni bir iç politika ilan ederek, bilgi sızdıran çalışanlarına acımayacaklarını ve işten çıkarma uygulayacaklarını belirtti. Fakat bu açıklamanın bulunduğu resmi belgeler de sızdı ve medya tarafından yayımlandı. 

Zuckerberg: “Şeffaf Olmaya Çalıştık, Ancak Bilgiler Sürekli Sızdırıldı”

Zuckerberg, Meta’daki bilgi sızıntılarından sıkıldığını dile getirerek çalışanlara sert bir uyarı yaptı. Meta’nın Bilgi Güvenliği Başkanı Guy Rosen, yaptığı açıklamada, bilgi sızdırmanın ciddi sonuçlar doğuracağını ve şirketin “sıfır tolerans” politikası izleyeceğini vurguladı.

Zuckerberg, bir iç toplantıda şeffaf olmaya çalıştıklarını fakat söylediklerinin sürekli olarak basına sızdığını ifade ederek, bundan sonra iç toplantıların daha sınırlı olacağı bilgisini verdi.

YENİ POLİTİKA VE TARTIŞMALI KONULAR 

Son toplantılarda, şirketin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) projelerinde kısıtlamaya gitmeyi, nefret söylemi politikalarını değiştirmeyi ve çalışan performans değerlendirmelerine daha fazla odaklanarak bazı işten çıkarmalar yapmayı planladığı iddiaları gündeme geldi.

BİLGİ SIZINTILARINA KARŞI YENİ ÖLEMLER

Bu tür sızıntıları engellemek amacıyla Meta, şirket içindeki geleneksel soru-cevap sistemini kaldırarak, çalışanların önceden oy verebileceği bir yeni format getirdi. Artık çalışanlar, belirlenen konularda önceden soru gönderebilecek ve oylama yapabilecek, ancak doğrudan yorum yapma veya soru sorma imkanı olmayacak.

 

Related Posts

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Kurşun altına dönüştü! Büyük Hadron çarpıştırıcısı’nda nükleer mucize:

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesindeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC), bilim dünyasında çığır açan bir başarıya imza attı. Yüzyıllar boyunca simyacıların hayalini süsleyen kurşunu altına dönüştürme fikri, LHC’nin ALICE (A Large Ion …

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ 11 yeni firmayla havacılık ekosistemini canlandırıyor

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden faaliyete başlayan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, bu gelişmenin ardından etrafında kurulan 11 havacılık firmasıyla yeni bir ekosistemin doğmasına kapı açtı. TOMTAŞ, 1926 yılında Kayseri’de kurulan ve yarım kalan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketinin (TOMTAŞ) mirasını devam ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl sonra, 2023’te ASFAT, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Teknopark ve TOMTAŞ Yatırım ortaklığıyla yeniden kurulan şirket, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.

Dünya bir gün yörüngesinden çıkabilir mi?

Bilim insanları dünyanın yörüngesinden çıkarak uzay boşluğuna fırlaması olasılığını hesapladılar.

Dünyayı değiştirecek icat: Sınırsız enerji, dünyanın en az takdir edilen sıvısında çıktı!

Nijerya’da dört genç kadından oluşan ekip, atık kabul edilen idrarı elektroliz yoluyla hidrojene dönüştürerek bir jeneratöre güç sağlayan yenilikçi bir sistem geliştirdi. Prototip, bir litre idrarla yaklaşık altı saat kesintisiz elektrik üretebiliyor.

Yıllardır bekleniyordu: WhatsApp artık o cihazlarda da çalışacak

İki milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp, yıllardır beklenen uygulamasını resmen duyurdu.