Madeni Yağda Yerli Üretim Artıyor, Stratejik Sektörlerde Kullanım Yaygınlaşıyor

Türk Yağına Güven Artıyor: Madeni Yağ Sektöründe Yerli Üretim Yükselişte

Madeni yağ sektöründe yerli üretimin artmasıyla birlikte, stratejik sektörlerde Türk yağları tercih edilmeye başlandı. Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayiciler Derneği Başkanı Tayfun Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli Üretimle Birlikte Kalite ve Güven Artıyor

Koçak, getirilen kısıtlamalar ve sıkı denetimlerle birlikte sektördeki kalite standartlarının yükseldiğini belirterek, artık Türkiye’de üretilen madeni yağların içinde belli bir miktarda geri dönüşüm yağı kullanımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin modern geri dönüşüm tesisleri sayesinde geri dönüşüm yağlarının kullanımının arttığını söyleyen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün Avrupa standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunun altını çizdi.

Kalite Odaklı Üretim ve İhracat

Türk madeni yağ sektörünün büyüme grafiğine de değinen Koçak, sektörün 10 yıl öncesine göre üretim kapasitesini artırarak bugün 1 milyon tona ulaştığını belirtti. Savunma sanayinde kullanılan yağlar gibi stratejik ürünlerde de Türk firmalarının önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçak, kaliteli ürünlerin rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasıyla ABD gibi büyük pazarlara da girildiğini ifade etti.

Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanmanın önemine değinen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını ve katma değerli ürünlerin peşinde olduklarını belirtti. Sektörde çevreye zarar vermeyen ürünlere yönelik çalışmaların arttığını vurgulayan Koçak, TÜBİTAK ile yapılan projelerde de sektör olarak yer aldıklarını aktardı.

Madeni yağ sektöründe Türkiye’nin artan üretimi ve kaliteli ürünleriyle güvenilir bir konuma geldiği görülüyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine odaklanan sektör, gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

AB ve İtalya’dan Afrika hamlesi: 150 milyar euroluk dev yatırım planı!

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Afrika için Mattei Planı” zirvesinde, Avrupa Birliği Afrika’ya yönelik 150 milyar euroluk yatırım taahhüdünü yineledi.

Denetimler sıkılaşıyor! Gelir İdaresi bilişim alanında onlarca kişiyi işe alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bilişim alanında çeşitli unvanlarda görev alacak 81 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlgili ilan, Resmi Gazete’de yayımlandı. SİBER GÜVENLİK DİKKAT ÇEKTİ Başkanlık, yazılımcıdan yapay zeka uzmanına kadar 16 …

ASELSAN ile TÜRASAŞ arasında 70 milyon Euroluk sözleşme

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ASELSAN ve TÜRASAŞ arasında 70,6 milyon EURO değerinde sözleşme imzalandığı belirtildi.

Türksat 7A çalışmaları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 7A uydusunun çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Ekmekte haksız fiyata 71 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, ekmekte haksız fiyat uygulanmasına geçit vermedi. İstanbul’da 15 ayda yapılan denetimlerde 626 fırın ve unlu mamul işletmesine haksız fiyat artışı nedeniyle toplam 71 milyon 259 bin 461 lira para cezası verildi.

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi

İnşaat maliyet endeksi nisanda artış gösterdi