İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde konumlanmış olan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmaktadır ve Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Tarihsel olarak çeşitli yerleşimlere ev sahipliği yapmış olan ada, günümüzde Türkiye’deki yüksek güvenlikli cezaeviyle tanınmaktadır. Tamamen askeri bir alandır ve sivil girişlere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı uygarlıklar tarafından kullanılmıştır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları dönemlerinde de önemini korumuştur. Cumhuriyet dönemi ile birlikte stratejik bir konumda yer aldığı için daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Diyarbakır’da Evlat Nöbeti Simgesi Tadilatında

HDP il binası tadilata girdi, aileler nöbetlerine devam ediyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye tarafından 51 yıl önce yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın Ada’ya barış, huzur ve güven getirdiğini vurgulayarak, “(Rumlar) Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı.

Tüm Türkiye için uyarı: Yedi gün boyunca risk çok yüksek, bu dört maddeye dikkat!

Türkiye bugünden itibaren Afrika sıcaklarının etkisi altına girecek. Aşırı sıcaklar orman yangını tehdidini de beraberinde getiriyor. Orman Genel Müdürlüğü, yedi gün boyunca riskin yüksek olduğunu bildirdi.

2025 YKS şampiyonu belli oldu: Birinci o şehirden çıktı

Merakla beklenen 2025 YKS sonuçları açıklandı. Sınavda üstün başarı gösteren öğrenciler belli oldu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Gaziantep’ten Ahmet Eren Özyurtseven olurken, eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde zirvede Bursa’dan Muhammed İsmail Kuşat yer aldı. Yabancı dil alanında da beş farklı dilde Türkiye birincileri belli oldu.

Bir Aziz daha mı?

İBB soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı. Belediyeden ihale alan iki firma temsilcisi de bulunuyor. Bu durum ‘2. Aktaş bulundu mu’ sorusunu akla getirdi.

Dürzi planında üç hedef: Böl-parçala-yönet stratejisi

Suriye’yi ateş çemberine almak isteyen İsrail, Dürzi kartını sahaya sürdü. Ülkede istikrarsızlığı derinleştirmeye çalışan işgalci güç, bu kez Süveyde’de gerilimi bahane ederek başkent Şam’ı vurdu.