Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Uzmanlar Kanola Yağını En Sağlıklı Yağ Olarak Gösteriyor

Günlük hayatta sofralarımızdan eksik etmediğimiz ayçiçek yağı, tereyağı ve zeytinyağı, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezleri olarak biliniyordu. Ancak son araştırmalara göre, artık en sağlıklı yağ kanola yağı olarak öne çıkıyor.

Kanola yağı, düşük doymuş yağ oranı ve yüksek Omega-3 içeriği ile kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. Ayrıca içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.

Her Yemekte Rahatlıkla Kullanılabilir

Uzmanlar, kanola yağının dengeli yağ asidi profili ile özellikle kolesterol dengelemesine yardımcı olduğunu vurguluyor. Yapılan çalışmalar, düzenli kanola yağı tüketiminin kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğünü ve iyi kolesterolü (HDL) artırdığını gösteriyor.

Yüksek ısıya dayanıklı yapısı sayesinde kanola yağı, kızartmalarda ve fırın yemeklerinde tercih edilen bir yağ türüdür. Nötr tadı sayesinde salatalarda ve soğuk yemeklerde lezzeti bozmadan sağlıklı bir seçenek sunar.

Beslenme uzmanları, kanola yağı seçerken organik ve GDO’suz üretim sertifikalı ürünleri tercih etmenin önemine dikkat çekiyor. Böylece maksimum sağlık faydasını elde etmek ve doğal beslenme standartlarına uymak mümkün oluyor.

Related Posts

Sahte bal tehlikesi: Gerçek ve sahteyi ayırt etmek için 3 yöntem

Bal, sofralarımızın vazgeçilmezi ve doğanın en değerli hediyelerinden biri, ancak son yıllarda taklit ve tağşiş ürünler artış gösteriyor. Uzmanlar, sahte ballarla gerçek balı ayırt etmenin sadece tadına bakarak mümkün olmadığını vurguluyor. Peki, gerçek bal nasıl anlaşılır? İşte, sahte balı tespit etmek için dikkat etmeniz gereken 3 altın kural ve güvenilir yöntemler…

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya çıkarmayın

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir