Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Rumeysa Öztürk, sonunda serbest kaldı

ABD’de öğrenci vizesi iptal edilerek gözaltına alınan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk, altı haftalık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. İsrail karşıtı bir yazıya imza attığı için tutuklanan ve kötü koşullarda tutulan Öztürk, diğer kadın tutukluların da unutulmamasını istedi.

Trafikte son bir haftada her 60 kişiden birine ceza kesildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X üzerinden 2025 yılının ilk 4 ayının ve son bir haftalık trafik denetim istatistiklerini paylaştı.

Mersin’de orman yangını: Ekipler seferber oldu

Mersin’de çıkan orman yangını söndürüldü.

Alanya’da arı sokan genç kadın hayatını kaybetti

Antalya’da 20 yaşındaki genç kadın arı sokmasının ardından yaşamını yitirdi.

Dünya yeni Katolik lideri konuşuyor: Papa Leo’nun şifreleri

Vatikan’daki konklavdan yeni Papa olarak çıkan Kardinal Robert Prevost, 14’üncü Leo adını alarak bu makama gelen ilk ABD’li oldu. Peki seçimler için sürprizler arasında bile çok gösterilmeyen Papa Leo kimdir?

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı